Nyheter

2018-12-10

En Kroneambassadör i Västergötland

 
Joacim Svantesson har drivit sin maskinstation sedan 2009. Han äger en stor flotta med maskiner från Krone och har aldrig haft så mycket att göra som nu. Tillsammans med sina anställda kör han ca 12000 ha vall om året.
 
Joacim driver sin maskinstation frånTöreboda, där han har byggt förvaring, verkstad och tvätthall, då allt maskinunderhåll, förutom garanti, görs av honom och hans8 anställda.
 

Joacim är ett stort fan av Krones sortiment och har inriktat sig på vallmaskiner, som han använder för att utföra arbete åt sina 235 kunder. ”-Mina kunder bor på 5 mils radie”, säger Joacim. ”-Jag har valt att investera i flertalet Kronemaskiner då de lever upp till mina och kundernas förväntningar. Skulle jag råka ut för något finns Mariestads Maskin & Energi nära och de är alltid redo att hjälpa till.”  

Krone slåtterkrossar
Joacim äger flera slåtterkrossar från Krone, varav tre 10 meters B1000. Dessa kommer att bytas ut mot tre likadana, då han är väldigt nöjd med maskinerna. De är smidiga att hantera i traktorn, är lättmanövrerade och krånglar sällan. Hans kunder tycker alltid att gräset blir väldigt väl slaget.

BiG X 480
Exakthacken BiG X 480 används till större gräsuppdrag och Joacim tycker att maskinen har en fantastisk kapacitet och bra förarkomfort. ”–Maskinen är lättkörd. Det upplever både jag och mina anställda. Ett extra plus är att den drar väldigt lite bränsle, så just nu tittar jag på att investera i ytterligare en BiG X.”

BiG Pack HDP II
För några år sedan investerade maskinstationen i fyrkantpressen BiG Pack HDP. De blev förtjusta i dess höga kapacitet samt hårda balar och eftersom stationen ägde en traktor med mycket hög kapacitet, var tanken att även kunna utnyttja traktorn till fullo. Inför denna säsong har Joacim investerat i ännu en press, den nya BiG Pack HDP II, något han var först i Sverige med. Den gör 20 % hårdare balar, jämfört mot föregångaren, vilket resulterar i mer kg per kvm. Kunderna är mycket nöjda med hur mycket mer de får plats med och Joacim sparar pengar i och med att det går åt mindre garn per bal. ”-Under denna säsong har jag kört cirka 6200 balar och jag är mäkta imponerad över hastigheten jag kan köra i.”

SmartConnect
Joacim har också investerat i SmartConnect, som är ett system som känner av var och när balen blivit producerad samt antal balar. Det är ett system som underlättar väldigt mycket vid fakturering och används både till BiG X och BiG Pack.

Han ser ljust på framtiden, trots årets problem med torka i stora delar av Sverige. De har inte känt av torkan lika mycket i hans område och har aldrig haft så mycket att göra som i år.

{{ art.PublishedShortDateString }}

{{art.Header}}

Följ oss på